Oldaltérképoldaltérkép
+36 94 900 025 | H-P 08:00-17:00 | EnglishEnglish | E-maile-mail | Képernyő megosztása, távsegítséghez program letöltése.Távsegítség
RSS RSS: számlázás, házipénztár, iktatás, online számla

Hírek
Adatvédelmi Tájékoztató változása további tárhelyszolgáltató bevonása miatt

2021-07-14
8.1.8 verzió NAV Online 3.0-hoz illesztetéssel, visszamenőleges adatszolgáltatás határideje közeleg

2021-03-26
Frissülő szerződési feltételek és adatvédelemi dokumentumok

2021-02-08
NAV Online Számla 3.0

2021-01-04
Összes hír és feliratkozás
Gyakori kérdések
Számlázó Program és Házipénztár Program frissítése
Összes gyakori kérdés
Letöltés
Számlázó Program és Házipénztár Program
MOST Ügyvitel
Munkaórák, ingyenes munkaidő nyilvántartó program
Megrendelés
Adja fel rendelését weboldalunkon keresztül!
Névjegy
Ügyfélszolgálat elérhetősége

A fenti kód ügyfélszolgálatunk elérhetőségét tartalmazza.ProgramTECH hírlevél

Ügyfeleinket folyamatosan tájékoztatjuk a számítógépes számlázással kapcsolatos eseményekről, illetve a ProgramTECH Számlázó Program és Házipénztár programmal kapcsolatos fejlesztésekről.

A számlázó programokra vonatkozó 23/2014 NGM rendelet szerinti teljeskörű megfelelés

Ez a tájékoztatás mindkét számlázó szoftverünket használó ügyfeleink részére fontos információkat tartalmaz.

Július 1-tól életbe lépett az új rendelet
http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1400023.NGM
, mely egyebek mellett a számlázó programok által kiállított számla adóazonosításra alkalmassá tételének követelményeiről rendelkezik. Hatályon kívül helyezi a 24/1995 PM rendeletet. A változásokból adódó tennivalókról szeretnénk tájékoztatást adni.

A rendelet a számlázó programmal szembeni követelményeket a 8§- 13§ tárgyalja. Ezek közül a következő elemek tekinthetők újdonságnak a ProgramTECH Kft. számlázó programjai rendszerében:

1. A 9§ a felhasználó kötelezettsége adóalanyiságának igazolására – hatályos 2014. július 1-től
2. A 10§ a számlázó szoftver dokumentációjával kapcsolatos gyártói és felhasználói kötelezettség – hatályos 2014. július 1-től
3. A 11§ a felhasználó kötelezettsége a számlázó program bejelentésére – hatályos 2014. október 1-től
4. Gyártói szoftvermegfelelőségi nyilatkozat – hatályos 2014. július 1-től

1. Az adószámot eddig is bekértük a megrendelés formán és nem módosítható adatként az adószámhoz kötöttük a program hozzáférési kódot. A rendeletnek való megfelelés érdekében ezen túl belefoglaljuk az adóalanyiság érvényességét igazoló nyilatkozattételt a megrendelés formanyomtatvány véglegesítéséhez szükséges ÁSZF szövegébe. Felhasználóink legközelebb hosszabbításkor találkoznak ezzel a megoldással, nincs tennivalójuk.

2. A ProgramTECH MOST online anyagokkal (videók, program felhasználói felület képek, helyzetérzékeny Súgó menü, GYIK rovat, weboldali kereső) tájékoztat a program használatáról. Ezen eszközök továbbra is elérhetők és praktikus okokból ezek használatát javasoljuk. A rendelet azonban megköveteli hogy a felhasználó a számlázást érintő funkciók dokumentációját a kiállított számlák megőrzési idejéig őrizze meg. A felhasználói útmutató a szoftverek (mind a ProgramTECH MOST Számlázó Program Modul, mind a ProgramTECH Számlázó Program esetén) Súgó menü Olvass el almenüjéből elmenthető vagy kinyomtatható. Mivel a dokumentációt nem a vásárláskori állapotban, hanem a felhasználás erejéig módosításokkal együtt kell a felhasználó számára hozzáférhetővé tennünk, javasoljuk a dokumentációt elektronikus formában, például .pdf fájlként CD-re menteni, majd a módosítással felülírni. A frissítésekkel való felülírásra hírleveleinkben felhívjuk felhasználóink figyelmét. Jelen levelünkkel útjára bocsátjuk a PorgramTECH MOST 1.8.5 verzióját, valamint a ProgramTECH Számlázó Program 7.7.9 verzióját, melyek az aktualizált letölthető felhasználói útmutatót is tartalmazzák.

A felhasználói útmutató frissítéseit a szoftverfrissítésekkel párhuzamosan hírlevél és a szoftverekben bekapcsolható automata verzió ellenőrző funkció útján jutnak a felhasználó tudomására.

3. Minden számlázó programmal számlázó felhasználónak kötelező lesz bejelenteni a programot egy majdan rendelkezésre álló formanyomtatványon a NAV számára. A kötelezettség 2014 október 1-től lép életbe. A hatóság a következő adatokat fogja bekérni:

-a program neve, azonosítója (ProgramTECH MOST Számlázó Program Modul, verziószám vagy ProgramTECH Számlázó és Házipénztár Program, verziószám)
-a fejlesztő neve, adószáma (ProgramTECH Kft., 14319813-2-18)
-értékesítő neve, adószáma (mint fent)
-használatba vétel időpontja (egyéni, a vásárlásról kiállított számlán vagy a szigorú számadásban közölt dátum szerint)

A használatból kivont programot szintén köteles bejelenteni értelemszerűen az adatokkal az erre a célra majdan rendelkezésre álló nyomtatványon a felhasználó.

A határidő élesedésekor jelentkezünk újra a bejelentendő adatokkal, hogy segítsük az adminisztrációt.

4. A rendelet nem tesz említést megfelelőségi nyilatkozatról. Kiállítása és megőrzése a továbbiakban nem szükséges.

A fenti követelményeknek való teljes megfelelést a PorgramTECH MOST 1.8.5 verzió és a ProgramTECH Számlázó Program 7.7.9 verzió maradéktalanul biztosítja.

Tehát tisztelt felhasználó Partnereink a 2. és a 3. pont szerinti feladatokat kell, hogy elvégezzék. A dokumentáció letöltését azonnal, a bejelentést majd csak októberben kell kezdeményezniük.

További jó számlázást kívánunk!

Kelt: 2014-07-22


Termékek


Szolgáltatások


Kapcsolat


Megrendelés§ Jogi nyilatkozatok
ProgramTECH Kft. | H9700 Szombathely, Százhold utca 20. | +36 94 900-025
Az oldal sütiket használ, az oldal böngészésével Ön elfogadja ezt.RendbenRészletek