Oldaltérképoldaltérkép
+36 94 900 025 | H-P 08:00-17:00 | EnglishEnglish | E-maile-mail | Képernyő megosztása, távsegítséghez program letöltése.Távsegítség
RSS RSS: számlázás, házipénztár, iktatás, online számla

Hírek
Bejövő számlák automata lekérése NAV Online Számla rendszeréből

2022-03-01
Adatvédelmi Tájékoztató változása további tárhelyszolgáltató bevonása miatt

2021-07-14
8.1.8 verzió NAV Online 3.0-hoz illesztetéssel, visszamenőleges adatszolgáltatás határideje közeleg

2021-03-26
Frissülő szerződési feltételek és adatvédelemi dokumentumok

2021-02-08
Összes hír és feliratkozás
Gyakori kérdések
Számlázó Program és Házipénztár Program frissítése
Összes gyakori kérdés
Letöltés
Számlázó Program és Házipénztár Program
MOST Ügyvitel
Munkaórák, ingyenes munkaidő nyilvántartó program
Megrendelés
Adja fel rendelését weboldalunkon keresztül!
Névjegy
Ügyfélszolgálat elérhetősége

A fenti kód ügyfélszolgálatunk elérhetőségét tartalmazza.


Útmutató az első számla elkészítéséhez

Nyomtatóbarát változat

Bevezető

Ez a leírás kilenc lépésben bemutatja a ProgramTECH Számlázó Program és Házipénztár Program alapvető használatát az első számla elkészítéséig. Ez a dokumentáció nem tartalmazza az összes funkció leírását illetve ismertetését. További dokumentációk:
Felhasználói útmutató: www.programtech.hu/SZAMLAZO/OlvassEl.pdf
Gyakori kérdések: www.programtech.hu/index.php?menu=szamlazo_gyik

Lépésről lépésre...

1. Letöltés és telepítés

A ProgramTECH Számlázó Program és Házipénztár Program a http://www.programtech.hu oldalról tölthető le. A letöltéshez nyissa megg a weboldalt, majd kattintson a Letöltés gombra. A letöltés módja a használt böngészőtől függően más és más lehet. A lehetőségek között keresse a 'Futtatás" vagy a 'Megnyitás' opciókat. Sikeres letöltés esetén a telepítő program elindul:

A letöltött és elindított telepítő program első képernyője
A letöltött és elindított telepítő program első képernyője

A program telepítése során elegendő, ha végig, minden megjelenő ablakban a Következő illetve a Tovább gombokra kattint. Természetesen javasolt a képernyőn megjelenő információk elolvasása. A telepítés végén elindul a program a következő képernyővel:

A telepített program nyitó képernyője
A telepített program nyitó képernyője

A program most már telepítve van az Ön számítógépére. A használat előtt el kell végezni pár egyszerű beállítást. A folytatáshoz kattintson a Tesztelés vagy termék aktiválás gombra.

2. Aktiválás és saját adatok megadása

A program éles használatához aktiváló kódra van szükség. Az aktiváló kód megtalálható a befizetését visszaigazoló emailünkben és az NAV (APEH) nyilatkozaton is. A program aktiválásához lépjen be a Fájl / Felhasználó adatai - aktiválás menüpontba. A megjelenő ablakban kattintson az Aktiválás gombra. Az aktiváló kód bemásolható a CTRL+C és CTRL+V billentyűkkel is.

Számlázó és Házipénztár Program aktiválása
Számlázó és Házipénztár Program aktiválása

Az aktiváló kód megadása után kattintson a Rendben gombra. Hibátlan aktiváló kód esetén megnyílik a lehetőség, hogy megadja saját vállalkozásának a nevét és egyéb adatait.

Saját adatok megadása
Saját adatok megadása

Az adatok megadása után kattintson a Rendben gombra. A program ezután kilép. Kilépés után a programot újra el kell indítani. Az indítás lehetséges az asztalon, a tálcán vagy az Összes program / ProgramTECH / Számlázó Program menüben található ikonnal.

3. Alapbeállítások elvégzése

A program működésével kapcsolatos beállítások a Fájl / Beállítások menüpontban érhetőek el. Az egyik legfontosabb beállítás a nyomtató kiválasztása. Válassza ki azt a nyomtatót amelyiken nyomtatni szeretné a számlákat. Igény szerint tekintse át az egyéb beállítási lehetőégeket, majd kattintson a Rendben gombra.

Alapvető beállítások
Alapvető beállítások

4. Pénznemek és bankszámlaszámok beállítása

Telepítéskor a program ismeri a HUF és EUR pénznemeket. Abban az esetben ha Ön utalásos számlát fog kiállítani, akkor elengedhetetlen, hogy az adott pénznemhez felvigye a pénznemhez tartozó bankszámlaszám adatait. A program minden számlán csak az adott pénznemhez felvitt bankszámlaszám adatokat tünteti fel a számlákon. A beállítás elvégzéséhez lépjen be a Törzsadatok / Pénznemek és bankszámlák menüpontba. A HUF pénznem beállításához kattintson a HUF sorra, majd nyomja meg a módosítás gombot. A megjelenő ablakba írja be a szükséges adatokat. Új pénznem felviteléhez (pl. USD) kattintson a Felvitel gombra. A felesleges pénznemek a Törlés gombbal törölhetőek.

5. Mennyiségi egységek beállítása

A számlára felvitt tételek vagy szolgáltatások mennyiségi egységeit előre be kell állítani. Válassza ki a Törzsadatok / Mennyiségi egységek menüpontot és ellenőrizze, hogy az Önnek szükséges mértékegységek szerepelnek e a listán. Ha nem, akkor a Felvitel gombra kattintva vihet fel új mennyiségi egységeket.

6. Fizetési módok beállítása

A számlákon feltüntetett fizetési módok és azok paraméterei a Törzsadatok / Fizetési módok menüpont alatt állíthatóak be. Ellenőrizze, hogy szerepel e olyan fizetési mód a listán amelyre Önnek szüksége van. Ha nincs, akkor a Felvitel gombra kattintva vigyen fel új fizetési módot, illetve a feleslegeseket célszerű törölni a Törlés gombbal.

7. Bizonylatzáró szövegek beállítása

A számlán (szállítólevélen, díjbekérőn) kinyomtatható bármilyen kísérő szöveg. Ezek jellemzően a 'Köszönjük vásárlását...' vagy egyéb kiegészítő információk a bizonylattal kapcsolatban. Ezek a szövegek előre felvihetők a Törzsadatok / Bizonylatzáró szövegek menüpont alatt.

Bizonylatra nyomtatandó egyéb szövegek beállítása
Bizonylatra nyomtatandó egyéb szövegek beállítása

Írja be a sablon nevét (pl.: köszönő szöveg), majd írja meg a szöveget, igény szerint jelölje be az Alapértelmezett négyzetet, majd kattintson a Mentés gombra.

8. Számla adatainak felvitele és nyomtatás

Új bizonylatot a Számla/Szállító / Új bizonylat készítése menüpont alatt lehet kezdeni. A megjelenő ablakban balról jobbra és lefelé haladva célszerű haladni. Hiányos számlát a program nem enged rögzíteni. A tételek nettó és/vagy bruttó értékét a program számolja, akárcsak az ÁFA-t.

Új számla (vagy szállítólevél, díjbekérő) készítése
Új számla (vagy szállítólevél, díjbekérő) készítése

A számla rögzítése a jobb alsó sarokban található Rögzít gombra kattintással leheséges. Ezzel a számla nyomtatása is megtörténik. A rögzített számlák módosítására vagy törlésére nincs lehetőség, ezért rögzítés előtt célszerű az Előnézet gomb segítségével a számlát megnézni. Abban az esetben ha mégis rossz lett a számla, akkor a Számla/Szállító / Bizonylat műveletek menüpontban a rontott számlát az Érvénytelenít gombbal lehet érvényteleníteni és új számlát kell készíteni.

9. Az elkészült számlák áttekintése

A rögzített számlák utólag visszakereshetőek. Lehetőség van azok megtekintésére, érvénytelenítésére vagy másolat nyomtatására. Mindezek a funkciók (és még sok más) a Számla/Szállító / Bizonylat műveletek menüpontban érhetőek el.

Nyomtatóbarát változat

© ProgramTECH Kft.


Termékek


Szolgáltatások


Kapcsolat


Megrendelés§ Jogi nyilatkozatok
ProgramTECH Kft. | H9700 Szombathely, Százhold utca 20. | +36 94 900-025
Az oldal sütiket használ, az oldal böngészésével Ön elfogadja ezt.RendbenRészletek