Kérjen ingyenes szoftverbemutatót és kapjon választ kérdéseire azonnal.  

Távsegítség

Bemutató kérése

Elérhetőség

+36 94 900 025 | H-P 08:00-17:00 | E-maile-mail | Képernyő megosztása, távsegítséghez program letöltése.Távsegítség
Rendeléseket és a befizetéseket minden nap 0-24, azonnal automatikusan feldolgozunk!
Hírek
Árváltozás tájékoztató

2023-12-29
OSS - Közösségi Egyablakos Rendszer

2023-07-24
Kiterjesztett gyártói felelősségi rendszer: EPR

2023-06-27
Összes hír
Gyakori kérdések
Számlázó programok összehasonlítása
Számlázó Program és Házipénztár Program frissítése
Összes gyakori kérdés
Letöltés Windows
MOST Ügyvitel
Számlázó Program és Házipénztár Program
Letöltés Android
MOST-mobil Ügyvitel
Ügyfél értékelés:
0
Cégünk már
0
éve stabilan a piacon.

Útmutató az első számla elkészítéséhez

Nyomtatóbarát változat

Bevezető

Ez a leírás kilenc lépésben bemutatja a ProgramTECH Számlázó Program és Házipénztár Program alapvető használatát az első számla elkészítéséig. Ez a dokumentáció nem tartalmazza az összes funkció leírását illetve ismertetését. További dokumentációk:
Felhasználói útmutató: www.programtech.hu/SZAMLAZO/OlvassEl.pdf
Gyakori kérdések: www.programtech.hu/index.php?menu=szamlazo_gyik

Lépésről lépésre...

1. Letöltés és telepítés

A ProgramTECH Számlázó Program és Házipénztár Program a http://www.programtech.hu oldalról tölthető le. A letöltéshez nyissa megg a weboldalt, majd kattintson a Letöltés gombra. A letöltés módja a használt böngészőtől függően más és más lehet. A lehetőségek között keresse a 'Futtatás" vagy a 'Megnyitás' opciókat. Sikeres letöltés esetén a telepítő program elindul:

A letöltött és elindított telepítő program első képernyője
A letöltött és elindított telepítő program első képernyője

A program telepítése során elegendő, ha végig, minden megjelenő ablakban a Következő illetve a Tovább gombokra kattint. Természetesen javasolt a képernyőn megjelenő információk elolvasása. A telepítés végén elindul a program a következő képernyővel:

A telepített program nyitó képernyője
A telepített program nyitó képernyője

A program most már telepítve van az Ön számítógépére. A használat előtt el kell végezni pár egyszerű beállítást. A folytatáshoz kattintson a Tesztelés vagy termék aktiválás gombra.

2. Aktiválás és saját adatok megadása

A program éles használatához aktiváló kódra van szükség. Az aktiváló kód megtalálható a befizetését visszaigazoló emailünkben és az NAV (APEH) nyilatkozaton is. A program aktiválásához lépjen be a Fájl / Felhasználó adatai - aktiválás menüpontba. A megjelenő ablakban kattintson az Aktiválás gombra. Az aktiváló kód bemásolható a CTRL+C és CTRL+V billentyűkkel is.

Számlázó és Házipénztár Program aktiválása
Számlázó és Házipénztár Program aktiválása

Az aktiváló kód megadása után kattintson a Rendben gombra. Hibátlan aktiváló kód esetén megnyílik a lehetőség, hogy megadja saját vállalkozásának a nevét és egyéb adatait.

Saját adatok megadása
Saját adatok megadása

Az adatok megadása után kattintson a Rendben gombra. A program ezután kilép. Kilépés után a programot újra el kell indítani. Az indítás lehetséges az asztalon, a tálcán vagy az Összes program / ProgramTECH / Számlázó Program menüben található ikonnal.

3. Alapbeállítások elvégzése

A program működésével kapcsolatos beállítások a Fájl / Beállítások menüpontban érhetőek el. Az egyik legfontosabb beállítás a nyomtató kiválasztása. Válassza ki azt a nyomtatót amelyiken nyomtatni szeretné a számlákat. Igény szerint tekintse át az egyéb beállítási lehetőégeket, majd kattintson a Rendben gombra.

Alapvető beállítások
Alapvető beállítások

4. Pénznemek és bankszámlaszámok beállítása

Telepítéskor a program ismeri a HUF és EUR pénznemeket. Abban az esetben ha Ön utalásos számlát fog kiállítani, akkor elengedhetetlen, hogy az adott pénznemhez felvigye a pénznemhez tartozó bankszámlaszám adatait. A program minden számlán csak az adott pénznemhez felvitt bankszámlaszám adatokat tünteti fel a számlákon. A beállítás elvégzéséhez lépjen be a Törzsadatok / Pénznemek és bankszámlák menüpontba. A HUF pénznem beállításához kattintson a HUF sorra, majd nyomja meg a módosítás gombot. A megjelenő ablakba írja be a szükséges adatokat. Új pénznem felviteléhez (pl. USD) kattintson a Felvitel gombra. A felesleges pénznemek a Törlés gombbal törölhetőek.

5. Mennyiségi egységek beállítása

A számlára felvitt tételek vagy szolgáltatások mennyiségi egységeit előre be kell állítani. Válassza ki a Törzsadatok / Mennyiségi egységek menüpontot és ellenőrizze, hogy az Önnek szükséges mértékegységek szerepelnek e a listán. Ha nem, akkor a Felvitel gombra kattintva vihet fel új mennyiségi egységeket.

6. Fizetési módok beállítása

A számlákon feltüntetett fizetési módok és azok paraméterei a Törzsadatok / Fizetési módok menüpont alatt állíthatóak be. Ellenőrizze, hogy szerepel e olyan fizetési mód a listán amelyre Önnek szüksége van. Ha nincs, akkor a Felvitel gombra kattintva vigyen fel új fizetési módot, illetve a feleslegeseket célszerű törölni a Törlés gombbal.

7. Bizonylatzáró szövegek beállítása

A számlán (szállítólevélen, díjbekérőn) kinyomtatható bármilyen kísérő szöveg. Ezek jellemzően a 'Köszönjük vásárlását...' vagy egyéb kiegészítő információk a bizonylattal kapcsolatban. Ezek a szövegek előre felvihetők a Törzsadatok / Bizonylatzáró szövegek menüpont alatt.

Bizonylatra nyomtatandó egyéb szövegek beállítása
Bizonylatra nyomtatandó egyéb szövegek beállítása

Írja be a sablon nevét (pl.: köszönő szöveg), majd írja meg a szöveget, igény szerint jelölje be az Alapértelmezett négyzetet, majd kattintson a Mentés gombra.

8. Számla adatainak felvitele és nyomtatás

Új bizonylatot a Számla/Szállító / Új bizonylat készítése menüpont alatt lehet kezdeni. A megjelenő ablakban balról jobbra és lefelé haladva célszerű haladni. Hiányos számlát a program nem enged rögzíteni. A tételek nettó és/vagy bruttó értékét a program számolja, akárcsak az ÁFA-t.

Új számla (vagy szállítólevél, díjbekérő) készítése
Új számla (vagy szállítólevél, díjbekérő) készítése

A számla rögzítése a jobb alsó sarokban található Rögzít gombra kattintással leheséges. Ezzel a számla nyomtatása is megtörténik. A rögzített számlák módosítására vagy törlésére nincs lehetőség, ezért rögzítés előtt célszerű az Előnézet gomb segítségével a számlát megnézni. Abban az esetben ha mégis rossz lett a számla, akkor a Számla/Szállító / Bizonylat műveletek menüpontban a rontott számlát az Érvénytelenít gombbal lehet érvényteleníteni és új számlát kell készíteni.

9. Az elkészült számlák áttekintése

A rögzített számlák utólag visszakereshetőek. Lehetőség van azok megtekintésére, érvénytelenítésére vagy másolat nyomtatására. Mindezek a funkciók (és még sok más) a Számla/Szállító / Bizonylat műveletek menüpontban érhetőek el.

Nyomtatóbarát változat

© ProgramTECH Kft.


Az oldal sütiket használ, az oldal böngészésével Ön elfogadja ezt.RendbenRészletek

Termékek


Szolgáltatások


Kapcsolat


Megrendelés